Vägen till bilkörkort

1. Körkortstillstånd

För att kunna börja övningsköra och påbörja din utbildning måste du först ansöka om körkortstillstånd.
Du ansöker genom att beställa hem blanketten Körkortstillstånd med hälsodeklaration från Transportstyrelsen. Blanketten innehåller en hälsodeklaration och ett s.k. intyg om synprövning, vilket du gör enklast hos en legitimerad optiker.

Ansökan skickar du till Transportstyrelsen som behandlar den efter att du betalat in avgiften för körkortstillstånd.

2. Övningskörning & handledarutbildning

Om du tänker övningsköra privat måste du enligt lag gå en handledarutbildning tillsammans med din(a) handledare. Norrmalms Trafikskola har utbildningen som krävs.

3. Teoriutbildning

När du betalat ett startpaket eller teoriavgift får du dina böcker och kan börja med teoridelen av utbildningen som består av teorilektioner och dataprov.
Förutom de ordinarie dataproven har du även tillgång till datorbaserade repetitionsprov samt ett slutprov som påminner om Trafikverkets kunskapsprov. Samtliga prov kan göras hemifrån istället för på på trafikskolan om det passar dig bättre.

4. Riskutbildning 1 & 2

Läraren bokar tid till riskutbildning 1 (alkohol, övriga droger, trötthet och riskfyllda beteenden) och riskutbildning 2 (halkbana inklusive hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden) i slutet av din utbildning.

5. Kunskapsprov & körprov

Kunskapsprov och körprov bokas vanligtvis in på samma dag eller åtminstone så nära varandra som möjligt. Skulle något av proven underkännas har du två månader på dig att göra ett omprov. Glöm inte att ta med dig giltig legitimation!
Körprovet tar ungefär 45 minuter och inkluderar körning i och utanför tätort samt säkerhetskontroll. På körkortsportalen.se finns en instruktionsfilm inför kunskaps och körprovet.

Ring oss och få reda på mer!

Peter – 073-320 13 66
Javid – 073-627 15 02
Anja – 079-313 66 20

Sms:a oss och vi ringer upp när vi får möjlighet!

Peter
– 073-320 13 66
Javid – 073-627 15 02
Anja – 079-313 66 20

Kontakta oss på mail och vi hör av oss så fort vi kan!